Positieve verhalen

onze patiënten

Bekijk onze video’s met verhalen van onze patiënten die vertellen over hun positieve ervaringen met de Raymedy methode

Raymedy pakt het anders aan

De reguliere gezondheidszorg behandelt de meeste (sport)blessures met rust, pijnbestrijding en fysiotherapie. Raymedy kijkt verder. Wij koppelen eeuwenoude Oosterse inzichten over herstel aan onze Westerse wetenschap. Daardoor kunnen we in 4 stappen werken aan een snellere genezing van je sportblessure:

Intake

Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.

Body Scan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door meridianen te meten die met je klachten te maken hebben.

Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut de balans te herstellen of verbeteren.

Start

Je therapeut stelt een behandelplan op met licht- en magneetpulsen om je lichaam weer in balans te brengen.

Goed op weg naar een gezond leven

Mark Lodewijks

Deze video gaat over Mark Lodewijks, triatleet. Vlak voor een EK raakte hij ernstig geblesseerd. Hij vertelt over zijn ervaring met Raymedy.

Stress en meridianen

We kijken met brede blik naar (sport)blessures

Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, verbranding of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van je blessures maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Meestal hebben de meridianen die door jouw blessure lopen een afwijkend energieniveau. Bij een spierblessure is dat verband meestal minder duidelijk.

Meer over (sport) blessures

Bij individuele sporten treedt een (sport)blessure vaak op door een valpartij of doordat je vooraf onvoldoende je spieren hebt opgewarmd. Sportblessures bij contactsporten komen meestal door een eenmalige overbelasting. Er kan dan een pees of spier scheuren. Als je een gescheurde gewrichtsband hebt zitten je botten op die plek niet meer normaal in z’n gewricht. Vaak is je sportblessure een herhaling van een eerdere blessure. Ook kan je een chronische overbelasting hebben opgelopen. Dit zijn de symptomen waar je mee te maken kan krijgen:

  • Je kunt ook een chronische instabiliteit van het gewricht ontwikkelen
  • Na enkele uren of dagen heb je te maken met stijfheid en bewegingsbeperking
  • Na enkele uren (of dagen) verkleurt je huid op de plek van de blessure, een bloeduitstorting of blauwe plek
  • Je hebt een gezwollen of juist gedeukte plek op het punt van pijn
  • Je voelt plotseling een zweepslag of messteek
  • Je voelt een warme huid boven je pees
  • Je hoort bij het bewegen van je pees een zacht krakend of knisperend geluid

Behandeling via therapeut

Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.

Zelf aan de slag?

Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.
Winkelwagen
Scroll naar boven