Stress

Stress put je uit

Zeker als je stressvolle momenten onvoldoende afwisselt met periodes van ontspanning. Want die zijn nodig voor je herstel. Stress kan vele oorzaken hebben: lawaai, werkdruk, te weinig slaap, gevoelens van onzekerheid, onrust, angst, bezorgdheid, verdriet en veel heftige gebeurtenissen. Grote of langdurige stress leidt uiteindelijk tot fysieke en emotionele klachten.
Raymedy kan je helpen.

Raymedy pakt het anders aan

Via de reguliere gezondheidszorg worden er van ontspannende middelen voorgeschreven zoals kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen, antidepressiva of stimulerende middelen. Wij richten ons liever op de emotionele oorzaken, orthomoleculaire ondersteuning, een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl, ademhalingsoefeningen en de mogelijkheden die onze raymedy’s bieden om weer tot jezelf te komen. Raymedy koppelt daarbij eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. Zo werken we aan een echte oplossing voor je stressklachten:

In vier stappen naar een succesvolle behandeling

Intake

Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.

Body Scan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door de energiebanen (meridianen) te meten die met je klachten te maken hebben.

Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut hoe je de balans in verstoorde systemen kunt herstellen of verbeteren.

Start

Je therapeut stelt een Raymedy behandelplan op en start de behandeling om de verstoorde lichaamssystemen weer in balans te brengen.

Je bent goed op weg naar een gezonder leven!

Hoe stress je balans verstoort

Omdat je lichaam door langdurige stress uit balans is geraakt, verhindert het vaak een snel herstel. Bij verdriet en zorgen verzwakt bijvoorbeeld je immuunsysteem. Daardoor ben je vatbaarder voor griep of een infectie dan wanneer het verdriet is verwerkt. Dit soort verzwakkingen herstelt zich snel zodra je stress is verdwenen. Hoe groter je bewustwording tijdens de behandeling, hoe groter de stappen naar herstel zijn.

Stress en meridianen

We kijken met een brede blik naar stress

Stress en emoties vragen veel energie. Langdurige stress put uit. Langdurige stress verhoogt daarom ook de vatbaarheid voor aandoeningen. Bètablokkers en psychofarmaca zijn slechts symptoombestrijders. De oorzaak ligt in onszelf, in onze gedachten en overtuigingen en hoe jij jouw leven hebt ingericht.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Elke emotie heeft zijn eigen meridiaan. Frustratie ontneemt bijvoorbeeld energie van je levermeridiaan en angst onttrekt energie aan je niermeridiaan. Bij Raymedy helpen we je bewust te worden van je overtuigingen en de emoties die je opbreken zodat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.

Je meridianen laten zien welke stress je ervaart

Raymedy artsen en therapeuten zien aan de metingen van je meridianen welke emoties een rol spelen bij jouw stress. Dit is uiteraard een momentopname. Maar vaak brengen je meridianen iets aan het licht waarvan je je niet bewust bent. Iedere emotie is namelijk gekoppeld aan een specifieke meridiaan. Uitputting van je hartmeridiaan ontstaat als je liefde, inzet en toewijding niet worden beantwoord of erkend. Dit leidt als het lang duurt, onvermijdelijk tot een verzwakking van het hart.

 

Het DHL management team is van mening dat de Raymedy methode in staat is om aanzienlijk bij te dragen aan een vermindering van zowel de gezondheidsproblemen als het langdurige ziekteverlof door zowel fysieke als emotionele blokkades aan te pakken.

Enno D. Osinga B.Sc. | Voormalig Managing Director DHL Nederland van 1999 tot en met 2004

Snel resultaat bij stress

De eerste opluchting is er al direct na het eerste consult. Behandelingen volgens de Raymedy-PsyChi methode zijn erg effectief voor het behandelen van (jeugd)trauma’s, negatieve kernovertuigingen en post traumatische stressstoornis (PTSS). Vanzelfsprekend heeft dat ook een goede uitwerking op je fysieke klachten. Je veerkracht neemt snel toe en je lichaam begint zich te herstellen.

Meer over stress

Stress betekent letterlijk spanning. Bij stress brengt het hormoon adrenaline jouw lichaam in een staat van paraatheid. Je lichaam maakt zich gereed voor een vecht- of vluchtreactie: je ademhaling en hartslag stijgen en je spieren spannen zich aan. Als de dreiging voorbij is, keert je lichaam terug naar zijn gewone staat. Hier is niets ongezonds aan. Maar langdurige stress zonder een periode van herstel is wel ongezond. Deze reacties kunnen optreden bij langdurige stress:

 • Je bent snel ziek en loopt snel infecties op
 • Je hebt last van eczeem
 • Je hebt last van slapeloosheid
 • Je hebt last van rug-, nek-, en hoofdklachten en stijfheid bij opstaan
 • Je hebt pijn door vermoeide spieren die onvoldoende stabiliteit geven aan gewrichten
 • Je hyperventileert
 • Je ziet wazig of dubbel
 • Je hebt koude handen en voeten
 • Je hebt last van een hoge bloeddruk en hartklachten
 • Je hebt last van je maag en darmen
 • Je voelt je duizelig

Behandeling via therapeut

Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.

Zelf aan de slag?

Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.
Winkelwagen
Scroll naar boven