Stress

colorbar
put je uit
Zeker als je stressvolle momenten onvoldoende afwisselt met periodes van ontspanning. Want die zijn nodig voor je herstel. Stress kan vele oorzaken hebben: lawaai, werkdruk, te weinig slaap, gevoelens van onzekerheid, onrust, angst, bezorgdheid, verdriet en veel heftige gebeurtenissen. Grote of langdurige stress leidt uiteindelijk tot fysieke en emotionele klachten.

Raymedy kan je helpen.

Raymedy pakt het anders aan
Via de reguliere gezondheidszorg worden er van ontspannende middelen voorgeschreven zoals kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen, antidepressiva of stimulerende middelen. Wij richten ons liever op de emotionele oorzaken, orthomoleculaire ondersteuning, ademhalingsoefeningen en de mogelijkheden die onze raymedy’s bieden om weer tot jezelf te komen. Raymedy koppelt daarbij eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. Zo werken we aan een echte oplossing voor je stressklachten:
1. Intake
Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.
2. Bodyscan
De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door meridianen te meten die met je klachten te maken hebben.
3. Inzicht
Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut de balans te herstellen of verbeteren.
4. Start
Je therapeut stelt een behandelplan op met licht- en magneetpulsen om je lichaam weer in balans te brengen.
Goed op weg naar een gezond leven
Hoe stress je balans verstoort
Omdat je lichaam door langdurige stress uit balans is geraakt, verhindert het vaak een snel herstel. Bij verdriet en zorgen verzwakt bijvoorbeeld je immuunsysteem. Daardoor ben je vatbaarder voor griep of een infectie dan wanneer het verdriet is verwerkt. Dit soort verzwakkingen herstelt zich snel zodra je stress is verdwenen. Hoe groter je bewustwording tijdens de behandeling, hoe groter de stappen naar herstel zijn.
Stress en meridianen
We kijken met een brede blik naar stress
Stress en emoties vragen veel energie. Langdurige stress put uit. Langdurige stress verhoogt daarom ook de vatbaarheid voor aandoeningen. Bètablokkers en psychofarmaca zijn slechts symptoombestrijders. De oorzaak ligt in onszelf, in onze gedachten en overtuigingen en hoe jij jouw leven hebt ingericht.
Energie moet weer ongehinderd stromen
Ons lichaam heeft 24 meridianen. Elke emotie heeft zijn eigen meridiaan. Frustratie ontneemt bijvoorbeeld energie van je levermeridiaan en angst onttrekt energie aan je niermeridiaan. Bij Raymedy helpen we je bewust te worden van je overtuigingen en de emoties die je opbreken zodat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.
Je meridianen laten zien welke stress je ervaart
Raymedy artsen en therapeuten zien aan de metingen van je meridianen welke emoties een rol spelen bij jouw stress. Dit is uiteraard een momentopname. Maar vaak brengen je meridianen iets aan het licht waarvan je je niet bewust bent. Iedere emotie is namelijk gekoppeld aan een specifieke meridiaan. Uitputting van je hartmeridiaan ontstaat als je liefde, inzet en toewijding niet worden beantwoord of erkend. Dit leidt als het lang duurt, onvermijdelijk tot een verzwakking van het hart.
Het DHL management team is van mening dat de Raymedy methode in staat is om aanzienlijk bij te dragen aan een vermindering van zowel de gezondheidsproblemen als het langdurige ziekteverlof door zowel fysieke als emotionele blokkades aan te pakken.
Enno D. Osinga B.Sc. | Voormalig Managing Director DHL Nederland van 1999 tot en met 2004
Snel resultaat bij stress
De eerste opluchting is er al direct na het eerste consult. Behandelingen volgens de Raymedy-PsyChi methode zijn erg effectief voor het behandelen van (jeugd)trauma’s, negatieve kernovertuigingen en post traumatische stressstoornis (PTSS). Vanzelfsprekend heeft dat ook een goede uitwerking op je fysieke klachten. Je veerkracht neemt snel toe en je lichaam begint zich te herstellen.
Meer over stress
Stress betekent letterlijk spanning. Bij stress brengt het hormoon adrenaline jouw lichaam in een staat van paraatheid. Je lichaam maakt zich gereed voor een vecht- of vluchtreactie: je ademhaling en hartslag stijgen en je spieren spannen zich aan. Als de dreiging voorbij is, keert je lichaam terug naar zijn gewone staat. Hier is niets ongezonds aan. Maar langdurige stress zonder een periode van herstel is wel ongezond. Deze reacties kunnen optreden bij langdurige stress:
Je bent snel ziek en loopt snel infecties op
Je hebt last van eczeem
Je hebt last van slapeloosheid
Je hebt last van rug-, nek-, en hoofdklachten en stijfheid bij opstaan
Je hebt pijn door vermoeide spieren die onvoldoende stabiliteit geven aan gewrichten
Je hyperventileert
Je ziet wazig of dubbel
Je hebt koude handen en voeten
Je hebt last van een hoge bloeddruk en hartklachten
Je hebt last van je maag en darmen
Je voelt je duizelig
Behandeling via therapeut
Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.
Zelf aan de slag?
Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je  thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.