Feiten en cijfers

colorbar

1997:

Oprichting van Raymedy bv ( toen met de naam i-Health). Bij de eerste patienten werd met ultra-lange radiogolven de micro-doorbloeding gestimuleerd. De effecten daarvan hebben we in een revalidatiecentrum onderzocht. Bij 200 patienten met een etalagebeen ( Claudicatio intermittens) verbeterde de pijnvrije loopafstand van ca. 120 meter tot 2.000 meter. Een jaar later was deze verbetering constant gebleven. De microdoorbloeding in de onderbenen verbeterde aanzienlijk. Waar aanvankelijk geen Doppler gemeten werd, lieten de metingen dat na 3 maanden ( 12 behandelingen van 10 minuten) wel zien. Gedurende de behandelreeks nam de huidtemperatuur met gemidd. 5 graden toe. Wanneer sprake was van open benen dan genazen deze in enkele weken.

 

1998:

Zeer succesvolle behandelingen van patienten met het complex regionaal pijnsyndroom (ook posttraumatische dystrofie, Morbus sudeck), een vegetatieve disfunctie die tot blijvende invaliditeit kan leiden waarvoor geen effectieve, pijnloze andere behandeling is.

 

1999:

Verkoop van het eerste therapie-systeem voor het behandelen met pulserende magneetvelden. Verkrijging van internationaal patent voor het apparaat voor het automatisch bepalen van effectieve behandelsignalen in het elektromagnetische en elektrische spectrum met (rapid response) thermografie.

 

2000:

Toekenning van het internationaal patent voor ons computer gestuurde apparaat voor het behandelen met elkaar  opeenvolgende, afwisselende kleuren.

 

2001:

Het eerste systeem voor meridiaan-diagnose, thermografie en therapie met licht en magneetveld is gereed en we beginnen met de verkoop en scholing in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de VS.

 

2003:

De software wordt uitgebreid met de preventie-module die aan de hand van de meridaan-metingen adviezen geeft op gebied van leefstijl en computer gestuurde behandelingen van zwakke en niet regulerende meridianen. Het systeem vindt zijn weg naar spa’s en zeer gerenommeerde wellness hotels, tot in Zuid-Afrika toe.

 

2004:

Het systeem voor thuisbehandeling door de patient wordt gepatenteerd in Europa en de VS.

 

2005:

Microbiologisch onderzoek naar de resultaten van onze behandelingen van chronische Borrellia infecties. Bij alle duidelijk positieve bloedmonsters werden na enkele behandelingen aanzienlijke reducties van actief Borrellia DNA vast gesteld aan de hand van quantitatieve PCR.

We ontwikkelen de PsyChi methode. Hiermee worden negatieve kernovertuigingen, verslavingen en ernstige emotionele trauma’s heel effectief behandeld. Door deze toevoeging is het Raymedy-systeem in de ware zin van het woord een integraal systeem omdat het zowel voor fysieke als emotionele issues ingezet kan worden en de wisselwerking tussen beide verbluffend transparant wordt.

 

2006:

In het peer-reviewed tijdschrift Livestock Science wordt het onderzoek naar het verband tussen de metingen met onze apparatuur en de gezondheid van koeien gepubliceerd. Bosma et.al.(2006): Dairy health, impedance on six acupuncture points and immune response factors in milk. Aangetoond werd dat de metingen zeer goed correlleren met gezondheids- en prestatie parameters ( melkgift, eiwitgehalte). Voor zover bij ons bekend is dit het omvangrijkste onderzoek op het gebied van de ( electro-) acupunctuur bij dieren.

 

2007:

Na uitvoerige praktijkervaringen die door een aantal bestuursleden en docenten van   de Internationale Vereniging voor Homeopathie en Homeotoxikologie (IGHH) met ons systeem zijn opgedaan, wordt Raymedy uitgenodigd om cursussen te geven aan de leden, vnl artsen, tandartsen, apothekers.

 

2009:

Uitbreiding van het systeem met de elektronische middelen test. Hiermee kunnen betrouwbaar en snel de therapeutische signalen en middelen op hun stabiliserende werking getest worden. Deze test is zowel snel te leren als delegeerbaar en is een enorme verbetering van de klassieke elektro-acupunctuur test volgens Voll (EAV).

 

2011:

We zetten in op de uitwisseling van de metingen en van therapie-resultaten. Deze gegevens komen in een voor iedere therapeut toegankelijke database. Daardoor wordt voor ons goed inzichtelijk hoe er in de praktijk met het systeem gewerkt wordt en wat de resultaten zijn. Deze gegevens helpen ons bij het verder ontwikkelen van het systeem, bij (bij) scholing en kwaliteitscontrole.

Raymedy wordt uitgenodigd om op kosten van de regering van Shanghai tijdens de World Health Fair het systeem te demonstreren.

De resultaten van het onderzoek door Dr.med. J. Batke naar de effecten van de behandeling van prostaat hyperplasie worden gepubliceerd. 80% van de proefpersonen ervaart een grote verbetering.

 

2013:

Prof. Dr.em. G. Falsone ontwikkelt het Lebringer Modell: Raymedy biedt nieuwe mogelijkheden voor preventie en gezondheidszorg. De regering van de Steiermark subsidieert de raymedy therapie op scholen. De resultaten zijn opvallend goed ( minder lichamelijke klachten ( vermindering vatbaarheid, minder hoofdpijn, minder klachten aan gewrichten, betere concentratie), kinderen, ouders en leerkrachten zijn enthousiast.

 

2014:

In Eindhoven wordt het eerste Raymedy Centrum geopend. Meerdere therapeuten werken o.l.v. Mechthild de Leijer. De bedoeling is om bij gebleken succes een netwerk van Centra op te gaan zetten.

 

2015:

Gestart wordt met de ontwikkeling van een meet- en behandelsysteem voor consumenten data via een App voor i-phones bediend wordt. In hetzelfde jaar krijgt de samenwerking met een Chinese partner gestalte.

 

2016:

We doen mee aan de innovatie wedstrijd voor medische apparatuur die is uitgeschreven door het Chinese Ministerie van Innovatie en Informatie Technologie (MIIT) en we winnen ! Hierdoor krijgen we in China wind in de zeilen.

 

2018:

In Nederland beginnen we met de verkoop van ons systeem ReadMe en PowerMe voor de consument.

 

2020:

Het Raymedy Centrum in Eindhoven viert het 5 jarig jubileum. Het heeft zich ontwikkeld tot een bekend adres waar effectief een groot aantal verschillende klachten, lichamelijk zowel als emotioneel, behandeld wordt.