Littekens

Last van littekens?

Een litteken kan je behoorlijk dwars zitten. Het kan jeuken of pijn doen. Soms kun je er minder goed door bewegen of is de plek gevoelloos. Lopen, sporten of iets vastpakken gaat dan moeilijker. Wat niet veel mensen weten is dat littekens ook klachten kunnen veroorzaken die je niet direct aan je litteken zou koppelen.
Raymedy kan je helpen.

Raymedy pakt het anders aan

De meeste mensen en zelfs de meeste artsen zijn niet op de hoogte van de grote invloed die littekens hebben op het functioneren van ons lichaam. Raymedy koppelt eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. In 4 stappen werken we naar een oplossing voor de problemen die jouw littekens veroorzaken.

In vier stappen naar een succesvolle behandeling

Intake

Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.

Body Scan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door je energiebanen (meridianen) te meten die met je klachten te maken hebben.

Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut hoe je de balans in verstoorde systemen kunt herstellen of verbeteren.

Start

Je therapeut stelt een Raymedy behandelplan op en start de behandeling om de verstoorde lichaamssystemen weer in balans te brengen.

Je bent goed op weg naar een gezonder leven!

Hoe littekens je balans verstoren

Littekenweefsel is bindweefsel. Dat heeft andere eigenschappen dan het normale weefsel eromheen. Als littekencellen niet goed communiceren met hun omgeving dan geleiden ze de meridiaanenergie niet en integreert het litteken nauwelijks in zijn omgeving.Het wordt hard, geïrriteerd en koud. Het litteken hindert zo de doorstroming van je energie en verstoort je balans. Zodra er weer energie door je litteken stroomt, begint je lichaam zich te herstellen. En ontstaat er weer balans.

We kijken met brede blik naar jouw litteken


Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, chemische energie of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van je litteken maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.

Je litteken kan meridianen onderbreken

Loopt er een litteken door je meridiaan? Dan vind je energie niet goed de weg door het littekenweefsel. Zo ontstaat op den duur pijn of andere klachten. Een litteken op je knie kan bijvoorbeeld heel verschillende gevolgen hebben. Zit het litteken aan de voorkant van je knie dan stoort het je maagmeridiaan. Daarvan kan je buikpijn krijgen. Zit het litteken aan de buitenkant van je knie, dan hindert dat de galblaasmeridiaan waardoor je last krijgt van bijvoorbeeld je heup en krijg je hoofdpijn als je vet eet.

Resultaten bij littekens

Al bij de eerste behandeling kan er een weldadig gevoel ontstaan. Je voelt dan dat energie weer gaat stromen. Wat zich dan precies herstelt hangt af van de meridian(en) die door je litteken onderbroken werden. Wil je zelf je littekens behandelen? Of laat je dat doen door arts of therapeut? Je kunt ook overwegen de eerste paar behandelingen door een therapeut laten doen en dan overstappen op zelfbehandeling. Je maakt samen met de therapeut het best passende behandelplan.

Meer over littekens

Bij een litteken denken we vaak aan de zichtbare effecten op onze huid. Maar er kunnen ook littekens in je lichaam zijn ontstaan door een operatie of een ongeluk. Een litteken kan hard en gevoelloos aanvoelen. Daarnaast kan het ‘trekken’ en pijn gaan doen als je beweegt. Een litteken drukt op verschillende manieren een stempel op je leven:

  • Je hebt last van jeuk
  • Je voelt een regelmatig terugkerende pijn
  • Je kunt een bepaalde beweging minder goed maken dan voorheen
  • Er zijn in de jaren erna klachten gekomen waarvan niemand snapt hoe ze zijn ontstaan

Behandeling via therapeut

Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.

Zelf aan de slag?

Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.
Winkelwagen
Scroll naar boven