Lyme

Ernstige klachten door Lyme (Borreliose)

Ook na een herhaalde antibioticakuur houd je soms klachten van een Lyme-infectie. Je hebt dan chronische Lyme. Chronische Lyme kan uiteindelijk leiden tot verschillende neurologische aandoeningen: van vage klachten zoals vermoeidheid en concentratieverlies tot pijnlijke gewrichten, pezen en spieren tot ernstige uitvalsverschijnselen. Raymedy kan je helpen

Raymedy pakt het anders aan

Je kunt Lyme-Borreliosebacterie in je lichaam hebben zonder dat dit uit de meest gebruikte, standaard medische tests blijkt. Raymedy koppelt eeuwenoude Oosterse inzichten aan moderne Westerse meettechnieken en kan Lyme wel opsporen. Met onze technologie kunnen we in 4 stappen werken naar een behandeling en verhelpen van de infectie:

In vier stappen naar een succesvolle behandeling

Intake

Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.

Body Scan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door je energiebanen (meridianen) te meten die met je klachten te maken hebben.

Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut hoe je de balans in verstoorde systemen kunt herstellen of verbeteren.

Start

Je therapeut stelt een Raymedy behandelplan op en start de behandeling om de verstoorde lichaamssystemen weer in balans te brengen.

Je bent goed op weg naar een gezonder leven!

Resultaten bij Chronische Lyme infecties

Onderzoek toont aan dat onze behandelmethode leidt tot een snelle afname van de Lyme-Borrelia bacteriën. De behandeling richt zich vooral op de meridiaan die de bacterie als transportsysteem gebruikt om infecties in je organen te veroorzaken. De meridiaanmetingen gebruiken we daarbij als gids zodat we speciale aandacht kunnen geven aan je zwakste meridiaan en de pijnlijke plekken waar deze doorheen loopt. Vaak verbergen de bacteriën zich in het vocht van je ruggenwervel en andere gewrichten. Zelfs in witte bloedlichaampjes. Daarnaast krijg je een ontgiftingskuur die je therapeut eerst zal testen op zijn effectiviteit bij jou.

Lyme en meridianen

We kijken met brede blik naar chronische lyme

Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, chemische signalen of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van chronische lyme maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.
 

Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.
 

De Lyme-Borrelia bacterie beschadigt zwakke meridianen

De Lyme-Borrelia bacterie richt vooral schade aan bij je zwakste meridiaan. Dus heb je bijvoorbeeld een zwakke blaasmeridiaan? Dan is het waarschijnlijk dat de bacterie zich in het weefsel ophoudt dat je blaasmeridiaan reguleert of in de organen die deze meridiaan van energie voorziet.

Meer over chronische lyme

Lyme loop je meestal op door de beet van een teek. Soms krijg je het door overdracht van lichaamsvocht. De veroorzaker is de lyme-borreliosebacterie die na een antibioticakuur van je huisarts meestal verdwijnt. Heb je lyme opgelopen? Dan merk je dat als je huid rood is geworden op de plek waar de teek heeft gezeten. Meestal zit er dan ook een rode ring omheen. Op je oorlel of je tepelhof kan een rode zwelling ontstaan. Helaas zijn deze zichtbare tekens niet altijd aanwezig. Na een antibioticakuur van de huisarts ben je meestal van je lyme af. Chronische lyme ontstaat als deze acute fase van lyme niet (of niet succesvol) met antibiotica behandeld is. Dan kun je andere klachten krijgen. Deze klachten kunnen heel verschillend zijn:

 • Je hebt last van vermoeidheid
 • Je hebt concentratieproblemen
 • Je kunt pijn in spieren en pezen krijgen
 • Je krijgt een tintelend gevoel
 • Je merkt dat je kracht verliest
 • Je hebt last van een gezwollen en pijnlijk gewricht
 • In de maanden tot jaren na de tekenbeet kleurt je huid rood tot paars en wordt op die plaatsen steeds dunner
 • Er ontstaat een lichte ontsteking van je hersenvliezen of ruggenmergzenuwen
 • Je wordt doof
 • Je gaat dubbel zien
 • Je kunt een aangezichtsverlamming en andere uitvalsverschijnselen krijgen

Behandeling via therapeut

Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.

Zelf aan de slag?

Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.
Winkelwagen
Scroll naar boven