Achtergrond

colorbar
de transformatie naar Raymedy
In 1977 ontstond het idee om met behulp van moderne techniek de kennis van acupunctuur om te zetten naar meetbare wetenschap en een praktische moderne therapievorm zonder naalden. iHealth was geboren, anno 2020 operationeel onder de naam Raymedy International.

De Raymedy therapie is gebaseerd op de meridianenleer uit de Oosterse geneeskunde, gecombineerd met westerse meetmethoden en behandeling van energie disbalansen met licht, pulserende elektromagnetische velden en micro-stroom stimuleren. De basis hiervan is gelegd in het wetenschappelijk programma van de Russische ruimtevaart en door Raymedy doorontwikkeld.

De russen ontwikkelde dit om op afstand de gezondheidstoestand van hun kosmonauten te kunnen monitoren en verbeteren. In 1977 kreeg Mauk den Den Boer alle documentatie en data van dit wetenschappelijk programma in handen. Hij zag kans dit unieke programma door te ontwikkelen tot een geavanceerde moderne therapievorm. Na jaren van ontwikkeling werd gestart met deze compleet nieuwe therapievorm onder de naam i-Health, welke een paar jaar geleden werd gewijzigd in Raymedy.

Raymedy graphs

De methode van Raymedy brengt je lichaam weer in een balans die de oorspronkelijke, gezonde toestand van je lichaam zo veel mogelijk benadert. Het doel is je organen en lichaamsfuncties weer in harmonie met elkaar te laten samenwerken. Wereldwijd werken honderden therapeuten en artsen met Raymedy apparatuur en behandelmethodiek en zijn zo’n half miljoen mensen behandeld, met een succesfactor van tegen de 95%.

We helpen jouw lichaam weer in balans te brengen. Voor nu en voor de toekomst. 

Raymedy ReadMe - PowerMe

Raymedy heeft nu nieuwe apparatuur op de markt gebracht, waarmee mensen zichzelf kunnen meten en behandelen. Uiteraard met erachter een vangnet van professionele therapeuten. Met de ReadMe pen, onze smartphone software en de PowerMe kun we je helpen gezond te worden en gezond te blijven. Met onze apparatuur stimuleren we het zelf-genezend vermogen van het lichaam. De software van Raymedy laat zien welke functies energie tekort komen, waar de verdeling uit evenwicht is en herstelt dit met de PowerMe. Met onze methode kijken we breder dan de gangbare geneeskunde. Het laat je bovendien bewust worden van je emoties, geeft je advies over gezonde voeding en beweging. Onze Raymedy therapeuten kunnen je in de therapie ondersteunen en richten zich op het pro-actief bevorderen van je gezondheid.

Leren van elkaar

De Westerse en Oosterse geneeskunde weten elkaar steeds beter te vinden. De eeuwenoude energiegeneeskunde gebaseerd op Chi, yin en yang en de 5 elementen en de Westerse wetenschap groeien naar elkaar toe.

Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde in 1924

Al in 1901 vond de Nederlandse arts Willem Einthoven de snaargalvanometer uit. Dit was het eerste instrument dat de kleine stroomschokjes die het hart produceert, kon opsporen. Voor deze uitvinding en de verdere ontwikkeling van de elektrocardiografie (ECG) ontving Einthoven in 1924 de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde.

Belang energie en licht wetenschappelijk aangetoond

We weten allemaal dat de processen in het lichaam aangestuurd worden met energie. Heel kleine stroompjes sturen spieren aan. Het licht in onze ogen wordt omgezet om zo een beeld te vormen. En de Groningse onderzoeker Ben Feringa toonde aan dat cellen licht nodig hebben om voedingsstoffen op te nemen. Hij kreeg er in 2016 de Nobelprijs voor scheikunde voor.