Blessures

Gezond lichaam en geest

Je sport graag. Het geeft je een goed gevoel, maar je loopt een blessure op. Dat kan behoorlijk pijn doen. Pijn die dagen, weken of zelfs maanden kan duren. Er is ook een aantal chronische vormen van (gewrichts)pijn die je kunnen hinderen bij het sporten, zoals hielspoor en het Oshgood-Schlattersyndroom. Ook met reumatoïde artritis, jicht en artrose is sporten lastig.
Raymedy kan je helpen.

Raymedy pakt het anders aan

De reguliere gezondheidszorg behandelt de meeste (sport)blessures met rust, pijnbestrijding en fysiotherapie. Raymedy kijkt verder. Wij koppelen eeuwenoude Oosterse inzichten over herstel aan onze Westerse wetenschap. Daardoor kunnen we in 4 stappen werken aan een snellere genezing van je sportblessure:

In vier stappen naar een succesvolle behandeling

Intake

Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.

Body Scan

De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door dd energiebanen (meridianen) te meten die met je klachten te maken hebben.

Inzicht

Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut hoe je de balans in verstoorde systemen kunt herstellen of verbeteren.

Start

Je therapeut stelt een behandelplan op met licht- en magneetpulsen om je lichaam weer in balans te brengen en start de behandeling

Je bent goed op weg naar een gezonder leven!

Casus: gescheurde kruisband

Daphne van Leuken vertelt over haar ervaring met Raymedy. Bij een potje voetbal met haar oudste zoon raakte zij ernstig geblesseerd aan kruisband en de meniscus. Dusdanig dat een operatie nodig werd geacht en ingepland. Zij is voor een consult en behandeling naar een Raymedy therapeut gegaan en heeft vervolgens zichzelf behandeld met de PowerMe. 

Blessures en meridianen

We kijken met brede blik naar (sport)blessures

Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, verbranding of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van je blessures maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.

Energie moet weer ongehinderd stromen

Meestal hebben de meridianen die door jouw blessure lopen een afwijkend energieniveau. Bij een spierblessure is dat verband meestal minder duidelijk.

 

Meer over (sport) blessures

Bij individuele sporten treedt een (sport)blessure vaak op door een valpartij of doordat je vooraf onvoldoende je spieren hebt opgewarmd. Sportblessures bij contactsporten komen meestal door een eenmalige overbelasting. Er kan dan een pees of spier scheuren. Als je een gescheurde gewrichtsband hebt zitten je botten op die plek niet meer normaal in z’n gewricht. Vaak is je sportblessure een herhaling van een eerdere blessure. Ook kan je een chronische overbelasting hebben opgelopen. Dit zijn de symptomen waar je mee te maken kan krijgen:

  • Je kunt ook een chronische instabiliteit van het gewricht ontwikkelen
  • Na enkele uren of dagen heb je te maken met stijfheid en bewegingsbeperking
  • Na enkele uren (of dagen) verkleurt je huid op de plek van de blessure, een bloeduitstorting of blauwe plek
  • Je hebt een gezwollen of juist gedeukte plek op het punt van pijn
  • Je voelt plotseling een zweepslag of messteek
  • Je voelt een warme huid boven je pees
  • Je hoort bij het bewegen van je pees een zacht krakend of knisperend geluid

Behandeling via therapeut

Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.

Zelf aan de slag?

Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.
Winkelwagen
Scroll naar boven