Jetlag

colorbar
in één behandeling van verlost
Verandering van het bioritme door jetlag of ploegendienst leidt tot slecht slapen, niet optimaal functioneren en desoriëntatie. Met ons Jetlag protocol kan dem verstoorde inwendige klok worden gecorrigeerd, zodat deze weer gelijk loopt met de zonnetijd op de plaats van aankomst of op het moment van slapen gaan. Raymedy helpt direct.
Raymedy kan het wel verhelpen
Een jetlag is een energetische disbalans die je met Raymedy makkelijk en snel kunt verhelpen. De reguliere gezondheidszorg heeft hier geen therapie voor maar Raymedy heeft er een speciaal protocol voor ontwikkeld. Het helpt bij iedere verstoring van de inwendige klok dus niet alleen na een vliegreis maar ook na een periode van onregelmatige diensten.
Zelf je jetlag verhelpen in 10 minuten
Met de ReadMe en PowerMe kun je jezelf zo weer snel helemaal in orde maken. Kies uit de protocollen het protocol voor de tijd van aankomst of de tijd van het moment dat je je wilt behandelen, bijvoorbeeld voor het naar bed gaan nadat je uit de nachtdienst bent gekomen, of de tijd waar op  je ’s nachts wakker wordt. Na een behandeling zo’n tien minuten is de jetlag weg.
Raymedy PowerMe healing
ReadMe en PowerMe
Nooit meer een jetlag
Met de vorig jaar gelanceerde ReadMe en PowerMe kun jij jezelf van je jetlag afhelpen. Dat is echter nog niet alles. Met deze apparatuur kun je ook een breed scala aan andere klachten verhelpen zoals blessures, migraine en prostaatklachten.
Meer over jetlag
Ons bioritme is belangrijk voor onze gezondheid. Een met de tijd in de pas lopende biologische klok is heel belangrijk voor de nachtrust. Recent onderzoek heeft aangetoond dat een natuurlijk bioritme van belang is voor veel meer functies van ons lichaam. Geen proces in ons lichaam ontsnapt aan het bioritme.

Onregelmatige diensten, jet lag, onregelmatig leven, het is van directe invloed op onze gezondheid. Dikwijls is een verstoring niet te vermijden: Je blijft nu eenmaal niet liggen als de baby gevoed moet worden. We weten allemaal hoe slopend dat kan zijn. Wanneer je nachtdiensten hebt of frequent naar verre bestemmingen vliegt is dat ook een aanslag op de veerkracht en op lange termijn werkt het ondermijnend. Een scala aan klachten hangt samen met jet lag, bijv. een verzwakking van het immuunsysteem, stemmingswisselingen, stofwisselingsproblemen, desorientatie.  Geschat wordt dat ongeveer de helft van de bevolking in grote steden een dag-nachtritme heeft dat niet overeenkomt met het hun dagelijkse schema. Daar kan je flink last van hebben. Men noemt dit ‘social jet lag’ ( Philips, M.L, 2009: Circadian rythms: of owls, larks and alarmclocks. Nature, 458, 142-144).

Wij zijn vertrouwd met de orgaanklok en het gegeven dat binnen een etmaal iedere meridiaan zijn eigen energiepiek heeft. Een bekend verschijnsel voor ons is dat iemand vaak wakker wordt op de tijd van een meridiaan met een energietekort of een duidelijke asymmetrie. In onze hersenen, om precies te zijn in de suprachiasmatische kern, zit de centrale klok van ons lichaam. Die wordt iedere dag gelijkgezet door het daglicht. Daarnaast hebben alle cellen en organen een eigen interne klok, aangedreven door een set genen die de klokgenen worden genoemd. Deze klokgenen geven op hun beurt ritme aan ander genen. Inmiddels weet men dat tussen de 10 en 20 % van al onze genen in een orgaan in een dag-ritme worden aan- en weer uitgezet. Je kunt zeggen dat ieder proces in ons lichaam beinvloedt wordt door het dagritme. Als dat een open deur is, dan toch een open deur waar achter een Raymedy oplossing ligt.

Behandeling via therapeut
Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.
Zelf aan de slag?
Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je  thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.