Prostaat

colorbar
niet echt uitgerust?
Vaak naar de wc moeten omdat er anders ongelukjes gebeuren, er ’s nachts een paar keer uit moeten waardoor je fases met diepe slaap te kort zijn en je niet goed uitgerust aan je dag kunt beginnen. Iedere man kan vanaf zijn vijftigste problemen met zijn prostaat krijgen. Dit heet goedaardige prostaat hypertrofie.

Raymedy kan je helpen.

Raymedy pakt het anders aan
Raymedy koppelt eeuwenoude Oosterse inzichten aan onze Westerse wetenschap. Daarmee kunnen we in 4 stappen werken aan een oplossing voor je prostaatproblemen:
1. Intake
Je kiest een therapeut en vult een intake-formulier in. Zo krijgt je therapeut zicht op je littekens en klachten die ermee samenhangen.
2. Bodyscan
De therapeut onderzoekt je energiehuishouding door meridianen te meten die met je klachten te maken hebben.
3. Inzicht
Je hebt inzicht in de balans van je lichaam en krijgt advies van je therapeut de balans te herstellen of verbeteren.
4. Start
Je therapeut stelt een behandelplan op met licht- en magneetpulsen om je lichaam weer in balans te brengen.
Goed op weg naar een gezond leven
Resultaten bij prostaatproblemen
Onderzoek laat zien dat de Raymedy methode duidelijke verbetering laten zien. Je hoeft dan veel minder vaak je bed uit ’s nachts. Ons prostaatprotocol richt zich op de gevolgen van lokale verzuring door urinezuur, op een verbetering van de enervatie van de sluitspier en op een betere lokale doorbloeding.
Prostaat en de meridianen
We kijken met brede blik naar prostaat problemen
Westers onderzoek laat zien dat alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door energie in de vorm van stroom, chemische signalen of licht. Volgens eeuwen oude Chinese geneeskunde stroomt al die energie via meridianen door het lichaam. Bij de behandeling van je prostaat hypertrofie maken we bij Raymedy gebruik van beide inzichten.
Energie moet weer ongehinderd stromen
Ons lichaam heeft 24 meridianen. Die meridianen komen samen in de buik en in het hoofd. Veel klachten ontstaan door een storing in die meridianen. Bij Raymedy zorgen we ervoor dat jouw energie weer ongehinderd door je lichaam kan stromen.
Prostaatproblemen en je meridianen
Problemen met je prostaat hebben vooral te maken met een verzwakking van je blaasmeridiaan en met de inwerking van ureum en andere zuren op je prostaat. Daardoor wordt het steunweefsel voos, de motorische zenuwen worden zwak en de spieren slap. Ons prostaatprotocol richt zich op verbetering van deze aspecten.
Meer over prostaat hypertrofie
Bij prostaat hypertrofie wordt je prostaatweefsel sponsachtig waardoor je prostaat je urineleiders niet goed kunnen afsluiten. Een van de belangrijkste oorzaken voor prostaat hypertrofie is een hoge zuurgraad van ureum. Ureum wordt door je nieren uit je bloed gefilterd, maar als we verzuren dan krijgen deze zuren via het ureum de kans om je prostaatweefsel aan te tasten. De gladde spieren die voor afsluiting zorgen, worden minder effectief. Stress, te weinig beweging en kant-en-klare voeding werken verzurend. Prostaat hypertrofie geeft deze klachten:
Je moet vaak plassen
Je hebt last van een brandende, trekkende, zeurende of bijtende pijn in het gebied tussen je balzak en je endeldarm
De pijn kan naar je liezen en je geslachtsorgaan uitstralen
De pijn komt vooral voor bij kou, stress, alcoholgebruik, scherp eten en langdurig zitten
Vaak ontstaan er problemen met plassen zelf
Behandeling via therapeut
Bij ernstige blessures of chronische klachten of aandoeningen raden we je een bezoek aan een Raymedy therapeut aan. De therapeut gaat op zoek naar effectieve behandelfrequenties.
Zelf aan de slag?
Blessures, klachten of aandoeningen kunnen zelf behandeld worden met de PowerMe. Je therapeut maakt een behandelplan dat je  thuis uitvoert. De App geeft stap voor stap aanwijzingen.